FDA aproba doua noi produse pe baza de enzime pancreatice pentru tratamentul pacientilor cu fibroza chistica (mucoviscidoza)

Pe data de 1 martie 2012, FDA (Food and Drug Administration) a anuntat aprobarea a doua noi produse pe baza de enzime pancreatice indicate pentru tratamentul pacientilor cu fibroza chistica (mucoviscidoza). Aceste medicamente sunt comercializate sun denumirea de Ultresa (pancrelipase) şi Viokace (pancrelipase).

Ultresa este o capsulă cu eliberare intarziata utilizata pentru a trata copii si adultii cu fibroza chistica (mucoviscidoza), o tulburare genetica grava ce afecteaza pancreasul, plamanii si alte organe. Pacientii cu aceasta boala nu pot digera alimentele în mod normal deoarece pancreasul lor nu produce deloc / cantitate suficienta de enzime pancreatice.

Viokace, în combinaţie cu un inhibitor de pompă de protoni, este utilizat pentru tratamentul adulţilor care nu pot digera alimentele în mod normal. Adulţii ce sufera de pancreatită cronică, un proces inflamator continuu si cronic la nivelul pancreasului sau cei carora li s-a indepartat chirurgical pancreasul (pancreatectomie) nu pot digera alimente în mod normal, deoarece acestia nu produc enzimele necesare sau deoarece enzimele lor nu sunt eliberate în intestin. Siguranţa si eficacitatea administrarii Viokace la copii nu a fost inca stabilita.

Sursa: http://www.fda.gov

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gasiti necunoscuta din ecuatia de mai jos. Mesajul dvs. va fi publicat numai daca sunteti o persoana reala (incercam sa evitam primirea de SPAM) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.