Fibroza chistica de pancreas sau mucoviscidoza – recomandari nutritionale

In vara acestui an a aparut o carte de mare interes pentru pacientii cu fibroza chistica (mucoviscidoza) si familiile lor, dar si pentru personalul medical dornic sa afle mai multe informatii despre aceasta boala. Cartea se numeste „Fibroza chistica de pancreas sau mucoviscidoza – recomandari nutritionale” si a aparut sub Editura Vasiliana ’98 – editura recunoscuta si acreditata de Consiliul National al Cercetarii Stiintifice. Autorul acestei carti este D-na Dr. Anton Dana (Iasi), medic cu mare experienta in tratamentul copiilor cu fibroza chistica (mucoviscidoza).

„Aparitia acestei carti am considerat-o o necesitate atat pentru tinerii medici in curs de formare, cat mai ales pentru pacientii cu fibroza chistica care, asa cum este bine stiut, majoritatea prezinta deficite nutritionale mai mult sau mai putin severe” a marturisit doamna doctor.

Cartea cuprinde 5 capitole:

-Cap.1 – Fibroza chistica – date generale;

-Cap.2 – Rolul nutritiei  in fibroza chistica;

-Cap.3 – Deficitul de nutrienti esentiali;

-Cap.4 – Evaluarea nutritionala;

-Cap.5 – Terapia nutritionala in fibroza chistica.

Pentru mai multe informatii asupra acestei carti va rugam sa ne contactati la fibrozachistica ( at ) yahoo. com.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gasiti necunoscuta din ecuatia de mai jos. Mesajul dvs. va fi publicat numai daca sunteti o persoana reala (incercam sa evitam primirea de SPAM) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.