Ordinul comun MS Nr NB 3194/31.03.2015 si CNAS Nr. DG 558 / 30.03.2015 referitor la aparate de aerosoli pentru pacientii cu fibroza chistica

Prin acest ordin se  aproba decontarea  de catre Casa Nationala de Aasigurari de Sanatate a unui nebulizator cu compresor pentru copii cu mucoviscidoza (fibroza chistica) cu varsta pana la 18 ani. Termenul de inlocuire a aparatului de aerosoli este de 5 ani.

Procedura pentru aprobarea decontarii aparatului de aerosoli este urmatoarea:

– mergeti la medicul specialist (pediatru sau pneumolog) cu formularul de mai jos (anexa 39D). Atentie! Formularul are o valabilitate de 30 de zile de la data emiterii lui.
– medicul specialist trebuie sa il completeze si semneze+stampileze
– faceti o copie dupa ultima scrisoare medicala (din care sa reiasa diagnosticul si tratamentul recomandat cu aerosoli – mucolitice, antibiotice, etc)
– depuneti aceste documente+copii dupa acte identitate la Casa de Asigurari Judeteana/Bucuresti. CAS va va comunica cui sa va adresati pentru aparatul de aerosoli.

Modalitatea exacta de prescriere, procurare şi decontare a dispozitivelor medicale este precizata in documentul publicat mai jos.

Pretul de decontare pentru aparatul de aerosoli este de 262,50 lei.

 

Link-uri utile:

Ordinul comun MS Nr NB 3194/31.03.2015 si CNAS  Nr. DG 558 / 30.03.2015 de aprobare a Ordinului ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate

Formular (anexa 39D) 

ORDIN Nr.803/29.09.2016 pentru aprobarea metodologiei de stabilire  a preturilor de referinta si a sumelor de inchiriere corespunzătoare categoriilor si tipurilor de dispozitive medicale destinate recuperarii unor deficiente organice sau functionale in ambulatoriu, in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate.

Modalitatea de prescriere, procurare şi decontare a dispozitivelor medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale în ambulatoriu

 

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gasiti necunoscuta din ecuatia de mai jos. Mesajul dvs. va fi publicat numai daca sunteti o persoana reala (incercam sa evitam primirea de SPAM) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.