Kalydeco a primit aprobarea Comisiei Europene de introducere pe piata europeana!

 

Compania Vertex a primit aprobarea pentru introducerea pe piata europeana a produsului KALYDECO (ivacaftor), primul medicament care trateaza cauza fibrozei chistice (mucoviscidoza) la pacientii cu mutatia G551D.

Vertex Pharmaceuticals Incorporated a anuntat la sfarsitul lunii iulie 2012 ca a primit aprobarea Comisiei Europene pentru utilizarea in Europa a KALYDECO la persoanele cu varsta mai mare de 6 ani care prezinta cel putin o copie a mutatiei G551D la nivelul genei CFTR.

La pacientii cu mutatia G551D medicamentul KALYDECO face ca proteina CFTR sa functioneze normal. In Europa cca. 1100 persoane prezinta aceasta mutatie.

Decizia Comisiei Europene se bazeaza pe rezultatele pozitive ale fazei a 3-a a studiului privind KALYDECO care au demonstrat o imbunatatire semnificativa a functiei pulmonare, a greutatii corporale si altor parametrii la pacientii cu varsta mai mare de 6 ani ce sufereau de fibroza chistica (mucoviscidoza).

In cadrul acestui studiu, persoanele care au primit KALYDECO au prezentat o reducere cu 55% a exacerbarilor pulmonare sau o reducere a simptomelor care adesea necesitau administrarea de antibiotice in comparatie cu persoanele care au primit placebo.

AICI veti gasi prospectul medicamentului Kalydeco, publicat pe site-ul oficial EMEA in limba romana.

Mai multe informatii asupra medicamentului KALYDECO puteti gasi AICI.

 

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gasiti necunoscuta din ecuatia de mai jos. Mesajul dvs. va fi publicat numai daca sunteti o persoana reala (incercam sa evitam primirea de SPAM) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.