Redirectionare 2% din impozitul pe venit

Am dori sa supunem atentiei Dvs. posibilitatea de a veni in ajutorul pacientilor cu fibroza chistica (mucoviscidoza) din Romania.

Fibroza chistica (mucoviscidoza) este o boala genetica complexa, care afecteaza multe organe, in special plamanii si pancreasul. Pacientii, majoritatea copii, diagnosticati inca din primele luni de viata, fac frecvent infectii pulmonare grave, care duc la deteriorarea treptata si ireversibila a plamanilor. In plus, la majoritatea pacientilor afectati, pancreasul nu mai functioneaza si nu mai produce enzimele necesare pentru digestia hranei. Nu exista inca un tratament care sa vindece aceasta boala, tot ce se poate face este ameliorarea simptomelor pulmonare si a celor digestive, printr-un tratament complex si de lunga durata (in fiecare zi, tot restul vietii) (mai multe informatii despre fibroza chistica (mucoviscidoza) puteti gasi pe www.fibrozachistica.info).

Asociatia de Fibroza Chistica din Romania lupta pentru obtinerea drepturilor pentru acesti bolnavi si popularizarea bolii în rândul medicilor si populaţiei. Pentru indeplinirea scopurilor sale, AFCR are nevoie de sprijin!

 Noi am ales sa fim alaturi de acesti pacienti si sa ii sprijinim atat moral cat si financiar.

Va invitam sa participati si Dvs. la sustinerea activitatii asociatiei care are ca membrii pacientii cu fibroza chistica si familiile acestora, fie redirectionand 2% din impozitul pe venitul global din anul 2011, fie facand o sponsorizare.

Veti contribui astfel la imbunatatirea vietii acestor pacienti.

Incurajati familia, prietenii, colegii sau angajatii sa faca la fel.

Procedura prin care puteti redirectiona 2% din impozitul pe venit este forate simpla:

  1. Completarea formularelor:

    – Daca ati obtinut numai venituri din salariu, completati  formularul 230 si atasati fisa fiscala (copie) pe anul precedent (aceasta fisa o obtineti de la angajatorii Dumneavoastra din anul precedent).

In situatia in care nu cunoasteti suma care trebuie virata, nu trebuie sa completati rubrica „Suma”,  iar in acest caz organul fiscal va calcula si va vira suma admisa, conform legii.

    – Daca ati obtinut venituri pe anul precedent si din alte surse (de ex. chirii), atunci trebuie sa completati formularul 200, fiind necesar sa bifati punctul 2 din sectiunea III.

2. Depunerea formularului (formularelor)

Aceste formulare pot fi:

     – Depuse chiar la administratia financiara in raza careia locuiti cu domiciliul (fiscal) stabil.

    – Pot fi trimise prin posta (scrisoare cu confirmare de primire – pentru a avea dovada trimiterii ei!)

Ultima zi de depunere a formularelor este 25 mai 2012!

Mai multe detalii si exemple de completare a formularelor puteti gasi aici:

http://www.anaf.ro/public/wps/portal/ANAF/AsistentaContribuabili/Despreimozitulpevenit

Datele de identificare ale AFCR sunt:

ASOCIAŢIA DE FIBROZĂ CHISTICĂ DIN ROMÂNIA (AFCR)

Cod de identificare fiscala (CIF): 24119913

Cont IBAN: RO49CECEB50043RON2065889

Banca: CEC BANK SA – Agentia Iatropol

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gasiti necunoscuta din ecuatia de mai jos. Mesajul dvs. va fi publicat numai daca sunteti o persoana reala (incercam sa evitam primirea de SPAM) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.